NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

De voordelen van isolatie op een rijtje

1 Minuten lezen

Heb jij weleens last van koude voeten in de winter? Met isolatie kan dit verleden tijd worden!

Ben je geïnteresseerd in woningisolatie dan heb je meerdere opties om uit te kiezen. De vloer, de ramen, het dak en de muren zijn allemaal mogelijkheden. In deze blog lees je meer hierover en waarom dit je wooncomfort zal verhogen.

Warmte in huis houden

Alle vormen van woningisolatie zorgen ervoor dat je meer warmte in huis houdt. Wil je de zolder warmer krijgen moet je uiteraard kiezen voor dakisolatie en niet voor vloerisolatie. Met vloerisolatie zal de vloer drie of vier graden warm aanvoelen en dus zul je zelfs in de winter binnen geen last hebben van koude voeten. In combinatie met een airco ben je ook in de zomer voorzien van een aangename temperatuur in huis.

Minder kans op vochtschade

Een ander groot voordeel van isolatie is de verminderde kans op vochtschade. Vocht zal beter buiten de deur blijven en dit is goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat een te hoge luchtvochtigheid op den duur kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Daarnaast trekt vocht ongedierte aan en schimmels, maar hier hoef je je met een goed geïsoleerd huis dus geen zorgen meer over te maken.

Milieuvriendelijker

Naast de verhoogde wooncomfort van isolatie is het ook milieuvriendelijker. Het milieu is toe aan verbetering en hiervoor dienen we ons gedrag aan te passen. Teveel energie verbruik (met name grijze energie) zorgt ervoor dat we het klimaat veranderen. Mensen doen en denken inmiddels al veel meer aan het milieu, maar het kan nog altijd beter. 

Geld besparen

De investeringen die je moet doen voor isolatie zijn flink, maar je gaat wel jaarlijks honderden euro’s besparen op je energierekening. De terugverdientijd van de investeringen is zodoende korter dan tien jaar, daarnaast stijgt de woningwaarde als je voor isolatie kiest. Dus mocht je de woning in de toekomst toch willen verkopen, hoef je geen spijt te hebben van deze investeringen.

Gerelateerde berichten
Energie

CV-ketels uitgerust met slimme technologie

3 Minuten lezen
CV-ketels zijn inmiddels niet meer alleen maar simpele apparaten die warm water leveren voor de centrale verwarming en de badkamer. Moderne CV-ketels…
Energie

Hoe sluit je een verwarming aan?

6 Minuten lezen
Het verwarmen van uw huis is essentieel om het comfortabel en gezellig te maken tijdens de koude wintermaanden. Maar voordat u kunt…
Energie

Tips om thuis gemakkelijk energie te besparen

2 Minuten lezen
Ben jij je er al van bewust wat de impact is van jouw energieverbruik op het milieu? En daarnaast, ben jij je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *