NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Goede tips als je duurzaam wilt gaan wonen

1 Minuten lezen

Duurzaamheid is een zaak van ons allemaal!
Willen we de planeet verbeteren en bijvoorbeeld niet blijven opwarmen, dan zullen we moeten allemaal ons steentje bijdragen en het milieu samen gaan verbeteren. Wil je dit gaan doen, dan heb ik in deze blog enkele goede tips voor je.

Installeer zonnepanelen op je dak

Mijn ouders hebben al enkele jaren zonnepanelen en heb geen enkele spijt van deze investering. Voorheen vonden ze de zonnepanelen niet mooi, maar nu zie je bijna in elke straat wel een huis met zonnepanelen. De investering is fors, maar op de lange termijn ga je veel geld besparen. Een echte aanrader dus voor iedereen.

Dichten van kieren en naden

Het laten isoleren van je huis is een goed idee, maar niet iedereen heeft het geld om hierin te gaan investeren. Je kunt ook klein beginnen, bijvoorbeeld de ramen, deuren en kozijnen. Met tochtstrips kun je bijvoorbeeld kieren en naden dichten en dit hoeft dus ook niet enorm veel te gaan kosten. De warmte blijft door deze actie beter binnen en je hebt minder last van tocht.

Ga zelf ook duurzamer leven

Het gaat niet alleen om je woning, maar ook om je levensgewoonten. Ga je altijd met de auto naar de supermarkt of ga je met de fiets. Probeer je energieverbruik is te beperken, want de televisie hoeft niet aan te blijven staan als er niemand kijkt. Reduceer afval en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Door minder energie te verspillen kunnen we op een gemakkelijke manier al veel goede dingen doen voor het milieu. 

Mijn advies

Mijn advies is om bewuster te gaan kijken naar wat je wel en niet nodig hebt. Ga minder consumeren en minder energie verspelen. Wil je echt gaan investeren in een duurzamere woning, dan zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden om zonnepanelen te laten installeren op je dak. Het dichten van kieren en naden is wellicht de goedkoopste vorm van isolatie, maar andere isolatie werkzaamheden zijn ook zeer effectief. Hopelijk ben je iets wijzer geworden van deze blog en ga je duurzamer leven.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *