Met een verhuizing heb je genoeg aan je hoofd en wil je liever niet denken aan alle dingen die op de achtergrond gebeuren. Toch zijn er een aantal dingen belangrijk om bij stil te staan wanneer je gaat verhuizen naar je nieuwe woning. Om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken, zorg je voor een checklist die je ruim van tevoren begint.

Het beste advies wat bij een verhuizing gegeven wordt, is dat je op tijd moet beginnen. Alles kost meer tijd dan verwacht. Je huis zit stampvol spullen je weet niet waar je het moet laten. De verhuisdozen bestellen, alles in huis inpakken en nummeren. Administratie en abonnementen verzetten naar het nieuwe adres, alles kost tijd en inspanning.

Laat een erkende verhuisbedrijf je daarom helpen met het verhuizen. Zo ga je zorgeloos van A naar B en kun jij je richten op de dingen die echt uitmaken, zoals het op orde brengen van je woning.

Sloten vervangen en energiecontract opzeggen

Als mensen lang op één plek blijft wonen beseffen ze vaak niet wat er komt kijken bij een verhuizing. Laat altijd de sloten vervangen en neem contact op met je energieleverancier zodat zij je kunnen helpen met het opzeggen of het verzetten van je energiecontract. Soms komt het voor dat je nieuwe woonadres niet de huidige energiepakketten levert. In dat geval is het slim om online naar de laatste stroom aanbiedingen te kijken. Zij verzorgen ook meteen je overstap!