NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Alexa?

2 Minuten lezen

Ken jij Alexa al? Alexa is de virtuele assistent van de Amazon echo. De Amazon echo is een soort van speaker die je in huis haalt waar de virtuele assistent dus in zit, vergelijkbaar met de Google home. Je kan deze virtuele assistent dus allerlei dingen vragen en opdrachten geven. Wat alle voordelen en nadelen zijn van een Amazon echo in huis hebben, lees je in dit artikel. Verder kan je het apparaat direct instellen wanneer je net bent verhuisd. Verhuisliftdenhaag.nl – De beste verhuisliften zal je alleen nodig hebben voor de zware meubels die niet door de deur gaan. Alexa is echter makkelijk te vervoeren.

Voordelen van een alexa 

Vragen stellen

Het eerste voordeel aan een Alexa, is dat je ontzettend veel dingen niet meer zelf op hoeft te zoeken. Omdat je alles gewoon direct van Alexa te horen kunt krijgen wanneer je er naar vraagt. Zo kan je Alexa vragen naar de weersvoorspelling, naar de stand van een wedstrijd, naar het nieuws en nog veel en veel meer. Hierdoor hoef je het zelf niet op te zoeken op je telefoon, en krijg je direct gemakkelijk antwoord op allerlei vragen.

Apparaten verbinden

De bedoeling is dat we over een X aantal jaar allemaal in smart homes leven. Een smart home is een huis waar alle elektronische apparaten met elkaar in verbinding staan en met elkaar kunnen communiceren. Een amazon echo is hier een belangrijk onderdeel van. Zo kan je nu al een Amazon echo verbinden met onder andere een thermostaat, slimme lampen en speakers. 

Opdrachten geven

Omdat al deze producten met een Amazon echo in verbinding staan kun je ze dus via Alexa besturen. Zo kan je Alexa dus de opdracht geven om de thermostaat op 20 graden te zetten, of om een nummer af te spelen op de speakers, of om de lichten uit te doen. Dit zijn allemaal dingen waarvoor je anders fysieke activiteiten voor zou moeten verrichten, dat is dan niet meer nodig. Daarnaast kan je Alexa ook opdrachten geven zoals het bellen van een persoon in je contacten of een herinnering of alarm zetten. 

Nadelen van het kopen van een alexa 

Praten in het engels

Ondanks alles wat je nu gelezen hebt zitten er ook (nog) een paar nadelen verbonden aan het hebben van een Alexa. Een nadeel wat Alexa op het moment nog heeft is dat je haar niet in het Nederlands kan besturen. Je zal dus engels moeten praten om met een fatsoenlijke engelse uitspraak om ervoor te zorgen dat Alexa je begrijpt. Dit is voor veel Nederlanders nog niet zo makkelijk.

Bestel en bezorgservice werkt nog niet in Nederland

Een van de grote aankoopredenen voor amerikanen die een Alexa kopen is dat je Alexa direct dingen voor je kan laten bestellen. Zo kan je dus Alexa de opdracht geven om 2 tubes tandpasta te bestellen, en dan wordt de tandpasta enkele dagen later door Amazon aan je deur bezorgt. Dit is erg handig natuurlijk, maar helaas is deze mogelijkheid er in Nederland nog niet. Ook zal je bij een verhuizing met bijvoorbeeld verhuizers Rotterdam het apparaat opnieuw moeten instellen voor de nieuwe locatie.

Ophef over meeluisteren Amazon echo

Online is er ook behoorlijk wat ophef ontstaan over de kwestie of de Amazon echo nou de hele dag met je mee luistert of niet. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat er Amazon medewerkers met je gesprekken mee zitten te luisteren. Wat hier allemaal waar van is weten wij niet. Maar het is wel een feit dat de Amazon echo op de een of andere manier altijd zijn oren open heeft, wachtende op de woorden “Hey Alexa”.

Nu weet jij precies wat de voordelen en nadelen zijn van een Alexa. En is het iets voor jou?

Gerelateerde berichten
Huis

Nooit meer uitglijden op je trap: ontdek de magie van antislip trap tape!

2 Minuten lezen
Ben jij het zat om elke keer bang te zijn om uit te glijden op je trap? Of wil je gewoon een…
Huis

Een ruime woning dankzij een huisontruiming

5 Minuten lezen
Huiseigenaren vinden hun woning vaak krap en overvol naarmate de tijd verstrijkt. Met behulp van Woningontruiming van der Spoel kan dit echter…
Huis

Alles wat je moet weten over wonen

2 Minuten lezen
Leuk! Bij het lezen van dit artikel gaan we ervan uit dat je van plan bent om te verhuizen, aan het oriënteren…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *