NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Redenen om je rechthoekige tafel te vervangen voor een ronde tafel

2 Minuten lezen

Als er iets is wat er tegenwoordig helemaal in is dan is het wel de ronde eettafel. Zo’n tafel is erg handig en zorg daarnaast ook nog eens voor een erg gezellige sfeer in huis. Zit je al een langere tijd te twijfelen of je een ronde eettafel moet aanschaffen of ben je gewoon heel erg nieuwsgierig naar al die leuke voordelen? Of ben je verhuisd met een verhuizer als verhuisbedrijf Maastricht waardoor je nu ruimte in je woning hebt voor een stijlvolle inrichting? Lees dan snel verder want in dit artikelen verklappen wij enkele hele leuke voordelen van het hebben van een ronde eettafel. 

Een leuke uitstraling

Een van de belangrijkste redenen om te switchen naar een ronde eettafel is toch wel het feit dat een ronde tafel meer sfeer in huis brengt. Doordat je bij het dineren dichter bij elkaar zit krijg je namelijk een knusser gevoel. Ook kun je iedereen goed in de ogen kijken en hoef je niet naar de andere kant van de tafel te schreeuwen om met iemand een gesprek aan te gaan. Iedereen zit namelijk dicht bij elkaar. Lang natafelen is dus gegarandeerd wanneer je een ronde eettafel hebt. Hoe leuk is dat! Wat betreft uitstraling kan je boven de tafel nog een mooie plafondlamp industrieel hangen voor een sfeervol effect.

Weg met de scherpe punten 

Waar je bij een rechthoekige tafel snel last van zult hebben zijn de scherpe punten en hoeken van het tafelblad. Je zult het vast al wel eens mee hebben gemaakt dat je snel van tafel op wilt staan en daardoor met je been of knie tegen de rand aan komt. Hierdoor kun je je erg veel pijn doen. Gelukkig heb je daar bij een ronde eettafel geen last meer van. Dit is al helemaal een voordeel wanneer je kinderen hebt die alles nog moeten ontdekken. Zij kunnen op deze manier niet meer hun hoofd stoten aan die scherpe randen. Je voorkomt zo dus erg vervelende gebeurtenissen. 

Een verrassende combinatie

De meeste ruimtes in huis zijn rechthoekig of vierkant en ook veel meubelstukken nemen deze vorm aan. Rond vormen daarentegen zijn veel schaarser dus hoe leuk is het dan om een ronde eettafel aan te schaffen die een mooi contrast veroorzaakt met de rest van de inrichting. Het effect dat hierdoor wordt gecreëerd is ontzettend mooi. Ook zien ronde vormen er sfeervol en knus uit waardoor je woonkamer er meteen gezellig uit komt te zien. 

Top voor kleinere kamers

Het zal misschien niet meteen bij je zijn doorgedrongen maar een ronde tafel neemt veel minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Het is namelijk zo dat je om een ronde tafel makkelijk heen kunt lopen. Je hebt dus meer bewegingsruimte en dat is ideaal. Wat ook fijn is, is dat je aan een ronde tafel makkelijk extra stoelen aan kunt schuiven zodat je met meer mensen kunt dineren. Ideaal wanneer er onverwachts meer mensen op bezoek komen. 

Plaats spullen bij elkaar

Wat zo fijn is aan het hebben van ronde tafel is dat je gemakkelijk leuke combinaties kunt maken. Je zou bijvoorbeeld meerdere kleine salontafels van verschillende hoogtes over elkaar kunnen schuiven zodat een mooi effect gecreëerd wordt. Ook kun je wat ronde poefjes neerzetten zodat je ronde organische vormen wat vaker terugkomen in je interieur. Ook dit zal er erg leuk uit zien. 

Ervaar zelf wat de voordelen zijn van het hebben van een ronde eettafel. Maar ben wel gewaarschuwd. Zodra je hebt geproefd van het gemak van een ronde tafel wil je nooit meer terug. 

Gerelateerde berichten
Interieur

Stijlvolle houten meubels voor in je woonkamer

3 Minuten lezen
Houten meubels zijn een prachtige en tijdloze toevoeging aan elke woonkamer. Ze bieden niet alleen functionaliteit, maar geven ook karakter aan de…
Interieur

Hoe kan je je wand het beste met hout decoreren?

2 Minuten lezen
Daar sta je dan: je woont net op jezelf of je hebt eindelijk geld opzij gezet voor je inrichting. Je wilt je…
Interieur

Tips om de juiste meubels te kopen voor jouw woning

2 Minuten lezen
Het inrichten van je woninginterieur is een leuke klus, maar ook één waar je goed over na moet denken. In dit artikel…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *