NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Tips om van je slaapproblemen af te komen

2 Minuten lezen
slaapproblemen

Zelf heb ik lange tijd last gehad van slaapproblemen, gelukkig nu niet meer.
Miljoenen mensen in Nederland hebben weleens last gehad van slaapproblemen in hun leven en daarom leek het me een goed idee om een blog te schrijven met tips om hier vanaf te komen. Hopelijk heb jij na het lezen van deze blog iets gevonden waardoor je gemakkelijker van je slaapproblemen af kunt komen. Een boxspring bed kopen is al een stap in de goede richting.

Slechte slaapomgeving

Zoals in de intro te lezen was had ik last van slaapproblemen. Hiermee bedoel ik overigens niet een keer niet lekker slapen na het uitgaan of door stress de avond voor een belangrijk schoolexamen. Ik bedoel maanden niet lekker (en lang genoeg) slapen, constant wakker worden en soms zelfs wakker schrikken. Een slaapstoornis wil ik het nog niet noemen, maar het was niet een vervelende tijd.
De reden van dit probleem was wellicht mijn slaapomgeving. Ik woonde namelijk boven een discotheek in Breda en hierdoor was het nooit goed stil op mijn kamer. Ook slapen met oortjes in hielp nauwelijks. Andere problemen die vaak voorkomen zijn: teveel licht op de kamer, te weinig frisse lucht of een slecht bed. Mijn bed is een boxspring en die is echt geweldig. Sinds ik deze heb gekocht slaap ik beter dan ooit tevoren. Het bed zorgt voor super veel comfort en een goede ondersteuning. Voor de frisse lucht zet ik mijn raam altijd op een klein kiertje en de alle lampen zet ik uit, zodat het zo donker mogelijk is. Dit maakt slapen al een stuk makkelijker.

Geen goede voeding

Als je tot laat in de avond nog veel eet, moet je lichaam hard werken om dit te verwerken. Zodoende kom je dus nooit lekker tot rust, ook koffie en andere producten met cafeïne zou ik s’ avonds echt afraden, want je doet geen oog dicht met die stimulerende stoffen. Alcohol is een andere stimulerende drank die ik niet zo aanraden voor het slapen gaan. Als je uitgaat drink je vaak alcohol en dan kun je langer doorgaan dan normaal het geval is.

Stress die je niet los kunt laten

Een ander veel terugkomend probleem is de stress die mensen hebben. Stress op het werk, op school of zelfs in het privéleven. Het is allemaal enorm zwaar, maar neem het niet mee je slaapkamer in, want je komt niet tot rust. Lukt het je niet om ergens anders aan te denken, ga dan even een oefening doen voor wat afleiding. Een oefeningen zou bijvoorbeeld kunnen zijn om te gaan visualiseren over een mooie rustige plaats. Doe je ogen over en denk aan niet anders dan die plek en dat jij daar alleen zit. Geen lichten aan en wellicht helpt dit om moe te worden.

Zoek de oorzaak en probeer een oplossing te vinden

Ten slotte wil ik nogmaals benadrukken hoe belangrijk een goede nachtrust is voor jouw gezondheid. Dus alsjeblieft zoek de oorzaak van het probleem (zoals de muziek in mijn geval was) en vind een oplossing. Ik ging verhuizen en had daar dus geluk mee, maar misschien is er voor jouw een simpelere oplossing. Een betere slaapomgeving bijvoorbeeld of een beter bed. Lig je niet lekker? Probeer dan eens een boxspring, waarschijnlijk zul je hier enorm van gaan genieten!

Gerelateerde berichten
Slapen

De charme van tweedehands wekkers: ontdek unieke tijdbewakers

2 Minuten lezen
Tweedehands wekkers zijn veel meer dan alleen functionele objecten die je helpen op tijd wakker te worden. Ze ademen nostalgie, geschiedenis en…
Slapen

De 4 redenen waarom jij ‘s nachts niet goed kunt slapen

2 Minuten lezen
Een nacht slecht slapen, de meeste van ons hebben er wel eens last van. Helaas zijn er steeds meer mensen die last…
Slapen

De belangrijkste oorzaken van jouw slechte nachtrust

2 Minuten lezen
Helaas is het voor velen van ons een bekend fenomeen, een nacht slecht slapen. In sommige gevallen is het zelfs zo erg…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *