NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe kan je je wand het beste met hout decoreren?

2 Minuten lezen
decoratie met hout

Daar sta je dan: je woont net op jezelf of je hebt eindelijk geld opzij gezet voor je inrichting. Je wilt je huis natuurlijk zo hip mogelijk aankleden maar een ding zit jou in de weg: wat doe je met die ene muur die zo leeg staat? Kies je voor een houten gevelbekleding? In dit artikel kom je alles te weten over hoe Wind Hout jou helpt bij je wand zowel modern als gezellig kunt aankleden.

Te veel verschillende invloeden in bij het inrichten

Tegenwoordig zie je veel mensen investeren in hun inrichting. Hun huidige inrichting is saai, te kitscherig of juist druk. In zo’n situatie haal je het liefst jouw hele kamer leeg en koop je alles nieuw alsof je geld te veel hebt. Maar in de praktijk kan het resultaat een anticlimax zijn omdat niks met elkaar matcht. Wat kun je nou zelf doen om dit te voorkomen?

Dat is heel makkelijk: kies jouw favoriete thema uit! 

Maak een thema in huis

Misschien heb je wat meubels staan die je niet kwijt wilt. Kijk dan bij welk thema die meubels het beste passen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een vrolijke, alternatieve look. Dan past een Bohemian thema wellicht het beste bij jouw wensen. Ook zijn er veel mensen die overschakelen naar een industrieel thema. Dan hebben we het niet over een gereedschapskist als poef of een fabriekje in jouw huis. We hebben het over hout en staal. Deze twee materialen maken een huis stoer en verfijnd tegelijkertijd zonder dat het druk oogt.  Om de wand sfeer te geven kun je ervoor kiezen stijlvolle wandlampen te monteren.

Muren en aankleden met hout

En dan komen we terug bij die ene lege muur waar je tegenaan loopt. De kleur van de wand maakt helemaal niet uit als je het industrieel wilt inrichten. Wel wordt een neutrale kleur geadviseerd. Je kunt dit dan makkelijk aankleden met hout. Begin bijvoorbeeld aan houten wanden. Je ruimte krijgt dan een levendige sfeer zonder dat je hoeft te schilderen. En omdat er verschillende soorten en kleuren hout zijn, kun je zelf jouw kleurenpalet bepalen. Zo blijft het een door-jou-gepersonaliseerde woning. Ook kun je kiezen voor pallets tegen de muren aan voor een wat meer robuuste uitstraling. Of als je het subtiel wilt brengen, kun je ook voor panelen gaan die zo zijn uitgesneden dat er een kunstwerkje in zit. 

Handige alternatieven

Voor een wat meer functionele inrichting kun je ook kasten of planken aan de muren hangen van een combinatie van hout en staal. Denk aan een stalen frame voor de houten kasten. Zo krijg je meer speelsheid in het totaalplaatje. Een stalen rekje met houten beeldjes doet ook het werk als je weinig tijd of gereedschap hebt. 

Mocht het zo zijn dat jouw muur een felle kleur heeft en je daar wat aan wilt doen zonder te schilderen, kun je ook kiezen voor een paneel met als ontwerp bijvoorbeeld houten bakstenen. Dat geeft een ruimtelijk effect dat tot leven komt en er uiteraard schoon uit ziet. En als je jouw tv aan een houten wand ophangt, breng je dit heel mooi met elkaar in contrast. Want verschil in structuur is ook belangrijk.

Inspiratie voor meer houtwerken

Er zijn in ieder geval genoeg ideeën om jouw muur mooi aan te kleden. Wel bespaar je veel geld en ook moeite om je aankleding tijdloos te houden. Daar is hout erg geschikt voor. Hout komt namelijk in veel soorten, maten, kleuren en vormen. De functie van hout bepaal jij.

Gerelateerde berichten
Interieur

Stijlvolle houten meubels voor in je woonkamer

3 Minuten lezen
Houten meubels zijn een prachtige en tijdloze toevoeging aan elke woonkamer. Ze bieden niet alleen functionaliteit, maar geven ook karakter aan de…
Interieur

Tips om de juiste meubels te kopen voor jouw woning

2 Minuten lezen
Het inrichten van je woninginterieur is een leuke klus, maar ook één waar je goed over na moet denken. In dit artikel…
Interieur

Redenen om je rechthoekige tafel te vervangen voor een ronde tafel

2 Minuten lezen
Als er iets is wat er tegenwoordig helemaal in is dan is het wel de ronde eettafel. Zo’n tafel is erg handig…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *