NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Kies voor de Ultimaker 2+ Connect

2 Minuten lezen
3d printer scherm plaat

Voor de creatieveling onder ons is het hebben van een 3D printer een geweldig iets. Hiermee kun je op basis van digitale bouwtekeningen echte objecten maken in 3D. Dit gebeurt door deze laag voor laag op te bouwen. 

Inleiding

De mogelijkheden om objecten te maken met een 3D printer zijn eindeloos. Je vindt veel voorbeelden als je eens op internet rondkijkt. Zo kun je ook meteen kijken wat je allemaal nodig hebt om een 3D print te creëren. Als je voor een 3D printer aan het rondkijken bent zul je wel tot de conclusie komen dat dit geen goedkope aanschaf is. Zowel de printer als het benodigde materiaal zijn niet goedkoop maar dan heb je ook wat. Kijk en vergelijk altijd voordat je overgaat tot de aanschaf van een 3D printer verschillende modellen zodat jij de printer kiest die bij je past. 

Ontstaan van de Ultimaker 2+ connect

Naast het materiaal dat je nodig hebt om de driedimensionale print te maken is een printer uiteraard noodzakelijk. Er zijn verschillende modellen op de markt gebracht en een voorbeeld daarvan is de Ultimaker 2+ Connect. Dit model is van Nederlandse makelij. De Ultimaker 2+ Connect is de opvolger van de Ultimaker 2+. De makers ervan werkten eerst met een andere 3D printer maar deze voldeed niet. Zo zag de Ultimaker het levenslicht en werd het model verder doorontwikkeld. Na de oorspronkelijke 3D printer zijn er toen een Ultimaker 2 en een Ultimaker 2 Extended ontwikkeld, hierna de 2 en nu dus de connect. 

Vergelijk 3D printers

De Ultimaker 2 heeft een aantal specificaties waarvan sommige overeenkomen met de Ultimaker Original maar er zijn diverse aanpassingen aan het model gedaan. Om te weten welke dit zijn raadpleeg je het beste even het internet en leg je de eigenschappen van beide types naast elkaar. 

Specificaties van de Ultimaker 2+ Connect

Een aantal kenmerken van de Ultimaker 2+ Connect zijn de volgende.  Het bouwvolume is vastgelegd op 23 x 22,5 x 20,5 centimeter. Dit is dus het grootste dat je ermee maken kunt. De printsnelheid bedraagt 30 tot 300 millimeter per seconde. Je kunt er mee afdrukken via een gewone internetverbinding maar het werkt ook via WIFI. Het apparaat heeft tal van technische specificaties die je het beste eerst even goed doorleest. Als je al kennis hebt van de werking en eigenschappen van een 3D printer weet je ook of je met dit model goed uit de voeten kunt en wat je ervan kunt verwachten. 

Kies er geschikt materiaal bij

Voor het printen in 3D heb je uiteraard nog meer nodig dan alleen een 3D printer. Zo kies je ook voor geschikt materiaal zoals 3D filament. Het filament is in diverse soorten te koop en in tal van kleuren zodat je er zeker van kunt zijn dat je print er zo uit komt te zien zoals jij wilt. 

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *