NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Door middel van investeringen kun je inbraken voorkomen

2 Minuten lezen

Wist je dat er in Nederland wekelijks meer dan 500 inbraken plaatsvinden? Een aantal jaar geleden lag dit aantal nog een stuk hoger. Door de Corona crisis lijkt het nu alsof er minder wordt ingebroken, maar dat komt helaas wel weer terug. In deze blog lees je een paar tips hoe je door middel van investeringen de kans op inbraak bij jouw woning flink kunt verlagen. 

Koop goede sloten

De belangrijkste investering die je echt moet gaan overwegen is het kopen van betere sloten voor je ramen en deuren. Inbrekers breken oude sloten gemakkelijk open met behulp van slimme methodes en gereedschap (schroevendraaier, koevoet en zelfs stenen). Je moet ook niet alleen je voordeur beveiligen, want de achterdeur en de ramen kunnen net zo goed gebruikt worden. Als je een slotenmaker laat komen naar je woning, kan die veiligheidssloten laten aanbrengen. Deze sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en verkleinen de kans op inbraak enorm. Toch is het belangrijk om elke avond (of als je weg gaat) de deuren en ramen goed af te sluiten. Laat ze niet open, want dan maak je het inbrekers enorm makkelijk om binnen te sluipen. 

Neem een alarmsysteem

Wil je jouw woning nog extra beveiligen dan zou je kunnen overwegen om een alarmsysteem te installeren. Als de deur wordt opengebroken zal het alarm automatisch afgaan. Dit schrikt inbrekers af en mogelijk vertrekken ze zonder waardevolle spullen, omdat ze niet gepakt of gezien willen worden. Daarom is het altijd handig om je waardevolle spullen goed op te bergen, want als inbrekers deze kunnen zien, gooien ze een steen door de ruit en gaan ze weg voor iemand iets kan doen.
Wordt je wakker door het alarm pas dan wel op met het confronteren van de inbrekers, want ze kunnen gevaarlijk en gewapend zijn. Bel direct de politie, hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans dat ze de daders kunnen pakken. Helaas is dat het nadeel van een alarmsysteem, voordat de politie er is ben je meestal tien minuten verder en dan zijn de inbrekers allang weg! Beheer je meerdere panden? Dan kan je VvE beheer Haarlem inzetten om dergelijke veiligheidsmaatregelen te nemen voor de verschillende huizen die je bezit of als Vereniging van Eigenaren beheert.

Investeer in camera’s of een nachtlamp

Je zou tenslotte nog kunnen investeren in een automatische nachtlamp, waardoor inbrekers meer opvallen en zich niet kunnen schuilen of beveiligingscamera’s. Als inbrekers weten dat jouw woning deze voorzorgmaatregelen heeft zullen ze wellicht voor een andere woning kiezen. Camerabeelden kunnen gebruikt worden op de inbrekers te identificeren en hierdoor kan de politie ze later oppakken. Het nadeel van camerabeelden is echter dat inbrekers niet altijd herkenbaar zullen zijn doordat ze bijvoorbeeld met een capuchon of een bivakmuts oplopen.

Let op je spullen en bel een slotenmaker

De belangrijkste twee tips van deze blog zijn dat je op je waardevolle spullen moet passen en dat je sloten moet kopen die veilig zijn. De slotenmaker kan deze sloten aanbrengen en dan zal de kans op inbraakdiefstal bij jouw woning veel kleiner zijn. Uiteraard moet je alsnog wel altijd je ramen en deuren goed sluiten en geen domme dingen doen, zoals op social media zetten dat je twee maanden op vakantie bent met het gezin!

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Met deze tips kun je jouw woning beter beveiligen

2 Minuten lezen
Het aantal inbraakpogingen piekt altijd in de zomer, maar ondanks dat deze periode achter ons ligt is het toch handig om goede…
Beveiliging

Tips om je huis zo goed mogelijk te beveiligen

2 Minuten lezen
Thuis moet een plek zijn waar je graag bent en waar je je veilig voelt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat…
Beveiliging

Veiligheid van je spullen garanderen met deze tips

2 Minuten lezen
Een mens bezit veel spullen die voor het overgrote deel van de tijd thuis liggen. Een slotenmaker kan met zijn diensten voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *