NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Met deze tips kun je jouw woning beter beveiligen

2 Minuten lezen

Het aantal inbraakpogingen piekt altijd in de zomer, maar ondanks dat deze periode achter ons ligt is het toch handig om goede inbraakpreventiemaatregelen te nemen. Een beetje voorzichtigheid kan nooit kwaad, want inbrekers worden steeds sluwer en slimmer. In deze blog lees je hoe je jouw huis goed kan beveiligen tegen inbrekers.

Goede sloten kopen

De eerste en beste maatregel die je kunt nemen is om goede kwaliteit sloten aan te schaffen bij een slotenmaker. Deze veiligheidssloten verkleinen de kans op een inbraak enorm, want ze zijn moeilijk om open te breken en zeker geluidloos. Inbrekers willen uiteraard geen extra risico lopen om gepakt te worden en zullen hoogstwaarschijnlijk voor andere woningen gaan. Een andere manier om je woning beter te beveiligingen is door raamisolatiewerkzaamheden te laten doen. Het laten aanleggen van raamisolatie verhoogt je beveiliging en verkleint de kans op inbraak.

Een nachtlamp kopen

Het idee van een nachtlamp is erg simpel, maar wel erg effectief. Met name een nachtlamp die automatisch aanspringt schrikt inbrekers af. Inbrekers willen niet opvallen en houden daarom niet van dit soort nachtlampen. Een andere effectieve manier om inbrekers af te schrikken is door middel van een alarmsysteem. Door een alarmsysteem vergroot je de kans dat je wakker wordt en gelijk de politie kunt bellen. Met enig geluk kan de politie de inbrekers dan nog oppakken ook. Camera’s ophangen kan effectief zijn, maar werkt niet altijd, omdat slimme inbrekers bijna onherkenbaar verkleed gaan (bijvoorbeeld met een bivakmuts op).

Werk samen met de buren

Een goed idee kan zijn om samen met je buren een appgroep te beginnen, waardoor je elkaar kunt helpen. Ga je een keer op vakantie dan kun je aan de buren vragen of ze één keer per dag even de post weghalen en wat lampjes aandoen. Dit wekt het idee alsof er wel iemand thuis is en maakt de woning minder interessant voor inbrekers. Mocht je iets verdachts zien dan kun je via de app je buren waarschuwen, want het komt weleens voor dat inbrekers bij een hele hoop huizen in één straat inbreken.

Voorkom herhaling

Nadat er is ingebroken bij je moet je uiteraard aangifte doen bij de politie en contact opnemen met je verzekering, maar je wilt ook dat het niet nogmaals gebeurd. Het beste wat je hiervoor kunt doen is contact opnemen met een goede slotenmaker om je woningschade te laten herstellen en goede kwaliteit sloten aan te laten brengen. Dingen bespreken met de buren en andere preventiemaatregelen kun je dan altijd nog nemen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Door middel van investeringen kun je inbraken voorkomen

2 Minuten lezen
Wist je dat er in Nederland wekelijks meer dan 500 inbraken plaatsvinden? Een aantal jaar geleden lag dit aantal nog een stuk…
Beveiliging

Tips om je huis zo goed mogelijk te beveiligen

2 Minuten lezen
Thuis moet een plek zijn waar je graag bent en waar je je veilig voelt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat…
Beveiliging

Veiligheid van je spullen garanderen met deze tips

2 Minuten lezen
Een mens bezit veel spullen die voor het overgrote deel van de tijd thuis liggen. Een slotenmaker kan met zijn diensten voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *