NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Informatie en tips over kunstgras in de tuin

2 Minuten lezen
grasvlakte met kunstgras

Sportterreinen zijn bespeelbaar in alle weersomstandigheden, en er is weinig onderhoud nodig. De meeste types zijn ook redelijk slijtvast en men gemakkelijk kiezen voor aangepaste eigenschappen (lengte, dikte etc.). Kies altijd voor een hoge kwaliteit kunstgras om problemen met verkleuring te voorkomen. 

  • Snelle aanleg en weinig tijd nodig om te acclimatiseren
  • Homogeen speeloppervlak
  • Minimaal onderhoud (wat financieel voordeliger is)
  • Lichtinval is niet noodzakelijk (natuurgrasvelden hebben wel behoefte aan licht)
  • Langere levensduur en stabielere kwaliteit in vergelijking met natuurgras

Kunstgras begint steeds meer zijn opmars te maken, zowel in de sportwereld maar even goed als vervanging voor natuurgras in tuinen en stadsparken. Het beperkte onderhoud is een groot voordeel voor wie geen groene vingers heeft. Plaatsen die weinig zonlicht ontvangen, zijn in principe geen ideale plaats om een gazon aan te leggen want hier zal gras het doorgaans moeilijk hebben om te groeien: dakterrassen, zwembaden, speeltuinen. Bent u dus op zoek naar een onderhoudsvriendelijke oplossing voor de tuin of terras, overweeg dan zeker om enkele grasmatten te plaatsen, in combinatie met natuurgras.

Onderhoud van kunstgras

De minimale onderhoudseisen voor kunstgras betekenen niet dat u na de plaatsing er totaal geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Een van de belangrijkste taken die u in de toekomst zal moeten verrichten is het schoonhouden van uw kunstgras. Deze taak zal aanzienlijk minder tijd in beslag nemen in vergelijking met natuurgras.

  1. Kunstgras schoonhouden: Onvermijdelijk zal u op uw terrein last hebben hebben afvallende bladeren of afgebroken takken die op uw kunstgrasmatten terecht komen. Om de groei van onkruid tegen te gaan, dient u deze dus zo snel mogelijk te verwijderen. Hiervoor maakt u het best gebruik van een harde bezem. Een extra voordeel van borstelen van kunstgras is dat vezels mooi rechtop zullen blijven staan.
  2. Verwijderen van onkruid tussen het kunstgras: Gebeurd het onvermijdelijke en begint er toch onkruid tussen uw kunstgras te groeien dan mag u dit eenvoudig verwijderen met onkruidverdelger of met de hand. Indien u bij de plaatsing gebruik heeft gemaakt van een worteldoek, dan kunnen de wortels van het onkruid nooit doorheen de kunstgrasmat heen groeien.
  3. Huisdieren en kunstgras: Huisdieren en kunstgras gaan perfect samen. Doch dient u in het belang van uw eigen hygiëne eventuele ongelukken zo snel mogelijk verwijderen en uitspoelen. U kan hiervoor gewoon water gebruiken op het gazon. 

Afval op uw grasmatten: In het belang van een goede waterafvoer is het noodzakelijk dus u afval zo snel mogelijk verwijderd van uw kunstgazon. Afval zou na verloop van tijd opgenomen kunnen worden in de zandlaag waardoor het afvloeien van het water wordt bemoeilijkt. Houdt u rekening met deze onderhoudstips, dan voorzien wij geen problemen voor het onderhoud van uw kunstgras.

Gerelateerde berichten
Tuin

Waar je op kunt letten bij het kopen van een glijbaan

2 Minuten lezen
Wanneer je een glijbaan gaat kopen voor je kind houd je rekening met het budget. Daarnaast zorg je ervoor dat je de…
Tuin

Voetbalkooi door De Wit Hekwerk

1 Minuten lezen
Als men een voetbalkooi van De Wit Hekwerk wil dan kan men ons daarvoor bellen. We hebben veel ervaring met het plaatsen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *