NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Waar je op kunt letten bij het kopen van een glijbaan

2 Minuten lezen
Glijbaan met klimtouw

Wanneer je een glijbaan gaat kopen voor je kind houd je rekening met het budget. Daarnaast zorg je ervoor dat je de juiste maat glijbaan koopt die past bij je kind. Voor kleine kinderen koop je een kleinere glijbaan. Zo kunnen ze op hun eigen kracht naar boven klimmen waardoor het speelplezier wordt gestimuleerd. Je kunt je kind meenemen in het proces van een glijbaan kopen. Hierbij kun je zelf al 2 of 3 modellen uitzoeken die binnen het budget vallen en welke de juiste afmetingen hebben. Vervolgens kun je jouw kind een keuze laten maken tussen de overige modellen. Zo beslis je samen met je kind over de nieuwe glijbaan. Wanneer je jouw kind laat meehelpen met de keuze kan je kind zich al verbinden met de nieuwe glijbaan waardoor er vaak attenter met het speelgoed wordt omgegaan. Ook kun je kijken of je een losse glijbaan wilt kopen waar je zelf een ombouw omheen maakt, of dat je een glijbaan kiest met een speelhuisje erbij.

Veiligheid staat altijd voorop

Een glijbaan kopen kan wellicht wat spannend zijn, maar dat is niet nodig. Alle glijbanen worden grondig getest voordat ze worden verkocht. Een glijbaan moet aan de Europese richtlijnen voldoen voordat deze verkocht mogen worden en bevatten vaak een keurmerk. Je kunt onderscheid maken tussen houten glijbanen en kunststof glijbanen. Wanneer een kunststof glijbaan lang in de zon staat, kan deze erg warm worden. Een houten glijbaan geleidt de warmte beter. Ook in de wintermaanden zal een houten glijbaan minder koud aanvoelen dan een kunststof glijbaan. Zorg er te allen tijde voor dat je jouw kind in de gaten houdt wanneer er op de glijbaan wordt gespeeld. Zo weet je zeker dat alles veilig verloopt.

Een speelhuisje met een glijbaan

Om het plezier nog verder uit te breiden kun je kiezen voor een speelhuisje met een glijbaan. Deze kun je vaak als compleet pakket kopen en in elkaar zetten. Ben je creatief? Dan kun je ook zelf je eigen speelhuisje bouwen en een losse glijbaan aanschaffen. De glijbanen komen vaak in diverse kleuren waardoor jij of je kind een kleur kan uitzoeken die hij of zij mooi vindt, of die goed bij het speelhuisje of bij de tuin past. Je hebt de keuze uit glijbanen die recht naar beneden gaan, of je kunt kiezen voor een glijbaan met meerdere hobbels. Let bij de aanschaf van een glijbaan goed op het leeftijdsadvies. Sommige glijbanen zijn geschikt voor kinderen boven een leeftijd van 3 jaar of ouder.

Gerelateerde berichten
Tuin

Informatie en tips over kunstgras in de tuin

2 Minuten lezen
Sportterreinen zijn bespeelbaar in alle weersomstandigheden, en er is weinig onderhoud nodig. De meeste types zijn ook redelijk slijtvast en men gemakkelijk…
Tuin

Voetbalkooi door De Wit Hekwerk

1 Minuten lezen
Als men een voetbalkooi van De Wit Hekwerk wil dan kan men ons daarvoor bellen. We hebben veel ervaring met het plaatsen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *