NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Voordelen van het kopen van een duurzame woning

2 Minuten lezen
huis bovenaf zonnepanelen

Wist je dat een duurzame woning enorm veel voordelen met zich meebrengt.
Door de Corona crisis (COVID-19) zitten in we een lastige periode, maar het is niet per se een slecht moment om voor een koopwoning te gaan. Zeker niet als je dan een laadpaal thuis hebt. Mocht je het geld hebben en de juiste koopwoning beschikbaar komen, dan zou ik er voor gaan. In deze blog leg ik je uit waarom ik een duurzame woning zou adviseren.

Extra korting op de hypotheek

De rente op de huizenmarkt blijft stijgen en dat is al helemaal voor de hypotheek van duurzame woningen. Niet voor niks krijg je veel subsidie op verschillende investeringen die je woning verduurzamen. Mijn ouders hebben vorig jaar nog hun woning laten isoleren en kregen daar subsidiekorting op. Bij het kopen van een nieuwe, duurzame woning, kan je ervan uit gaan dat je korting op je hypotheek gaat krijgen.

De waarde van duurzame woningen stijgt

Hoe meer je jouw woning laat isoleren, hoe hoger de waarde van de woning zal stijgen. Een voorbeeld is het investeren in een warmtepomp om de cv-ketel te vervangen. Doordat je hierdoor duurzamer gaat wonen krijg je een energielabel en hierdoor stijgt de waarde van jouw woning. Ook ben je met een duurzame woning beter voorbereid op de toekomstplannen van de overheid en daardoor kan het zijn dat jouw duurzame woning in de toekomst nog verder in waarde gaat stijgen.

Duurzame woningen zijn vaak comfortabeler

Goed geïsoleerde woningen zorgen ervoor dat de warmte beter binnen blijft en je minder last van tocht hebt in jouw woning. Hierdoor kun je energie besparen (bijvoorbeeld op verwarmingskosten), maar je kunt daarnaast lekker comfortabel wonen. Je hoeft dus geen warme winter trui aan te doen om het een beetje warm te krijgen. 

Een goede beslissing voor de toekomst

Het kopen van een huis of vastgoed is nooit een verkeerde keus, alleen je hebt er veel geld (of een lening) voor nodig. Je moet dus goed kijken of het in jouw financiële situatie past. Mocht dit het geval zijn en je bent op zoek, dan zou ik je zeker sterk aan willen bevelen dat je kijkt naar duurzame woningen. Als je een duurzame woning koopt is de kans namelijk groot dat je korting krijgt op de hypotheek en voor de toekomst zal dit waarschijnlijk een ook goede investering zijn. De kans bestaat namelijk dat deze woning nog in waarde gaat stijgen, omdat duurzame woningen vaak goed in de smaak vallen. Ik zou zeggen gebruik deze tip als je op zoek gaat naar een nieuwe koopwoning.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *