NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

CV-ketels uitgerust met slimme technologie

3 Minuten lezen

CV-ketels zijn inmiddels niet meer alleen maar simpele apparaten die warm water leveren voor de centrale verwarming en de badkamer. Moderne CV-ketels zijn uitgerust met slimme technologieën waardoor ze veel meer mogelijkheden hebben dan voorheen. In dit stuk zullen we enkele van deze technologieën bespreken en de voordelen die ze bieden.

Een van de meest opvallende kenmerken van moderne CV ketels is dat ze automatisch werken. Zo hebben sommige modellen een functie waarmee de ketel automatisch wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur in huis daalt. Dit kan handig zijn als je op vakantie bent en de verwarming niet constant aan wilt laten staan. Je kunt de ketel dan zo instellen dat hij alleen wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur onder een bepaalde grens zakt.

Een andere automatische functie van sommige CV-ketels is het moduleren van de warmte. Dit houdt in dat de ketel automatisch het vermogen aanpast aan de warmtebehoefte van het huis. Dit betekent dat de ketel niet voortdurend op volle capaciteit hoeft te werken, maar alleen warmte produceert wanneer dat nodig is. Hierdoor bespaar je niet alleen energie, maar ook geld op je energierekening.

Slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn ook een populaire aanvulling op moderne CV-ketels. Deze thermostaten werken samen met de ketel en kunnen op afstand worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je de temperatuur in huis op afstand regelen en bijvoorbeeld de verwarming uitzetten als je niet thuis bent. Sommige slimme thermostaten hebben ook een functie waarmee ze leren van je gedrag en automatisch de temperatuur aanpassen aan je dagelijkse routine.

Naast automatische functies bieden moderne CV-ketels ook meer informatie over hun prestaties en energieverbruik. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een display waarop je kunt zien hoeveel energie de ketel verbruikt en hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Hierdoor kun je beter inzicht krijgen in je energieverbruik en waar mogelijk besparen.

Overzicht van slimme CV-ketels

Maar welke merken bieden nu eigenlijk slimme CV-ketels aan? Hieronder volgt een overzicht van enkele merken en de voordelen van hun slimme CV-ketels.

Nefit

Nefit is een bekend merk op het gebied van CV-ketels en biedt verschillende slimme modellen aan. Hun slimme CV-ketels hebben een modulerende functie en kunnen worden bediend met een slimme thermostaat. Daarnaast bieden ze ook een app aan waarmee je de ketel op afstand kunt bedienen en informatie kunt bekijken over het energieverbruik.

Nefit biedt een slimme CV-ketel aan genaamd de Nefit Easy. Deze CV-ketel heeft een ingebouwde slimme thermostaat die kan worden bediend via de Nefit Easy app. Gebruikers kunnen de temperatuur van hun huis aanpassen, een timer instellen en zelfs de weersvoorspelling bekijken. Bovendien heeft de Nefit Easy een modulerende brander die de warmte-output regelt op basis van de warmtevraag. Dit zorgt voor een efficiënte werking en een lagere energierekening.

Intergas

Intergas is een ander populair merk van CV-ketels en biedt ook slimme modellen aan. Hun slimme ketels hebben een modulerende functie en zijn ook te bedienen met een slimme thermostaat. Daarnaast hebben ze een speciale app waarmee je de ketel op afstand kunt bedienen en informatie kunt bekijken over het energieverbruik.

Remeha

Remeha is een bekend merk in de verwarmingsindustrie en biedt een aantal slimme CV-ketels aan. Een van hun populaire modellen is de Remeha eTwist. Deze CV-ketel is voorzien van slimme thermostaatfuncties die kunnen worden bediend met behulp van een mobiele app. Gebruikers kunnen de temperatuur van hun huis aanpassen, een timer instellen en zelfs de energieprestaties van de ketel volgen via de app. Bovendien heeft de Remeha eTwist een modulerende pomp die de waterstroom regelt op basis van de warmtevraag. Dit zorgt voor een efficiënte en energiezuinige werking van de ketel.

Vaillant

Vaillant biedt ook een aantal slimme CV-ketels aan, waaronder de Vaillant ecoTEC plus en de Vaillant ecoTEC exclusive. Deze ketels zijn voorzien van een slimme thermostaat en kunnen worden bediend via de Vaillant app. Gebruikers kunnen de temperatuur van hun huis aanpassen, de status van de ketel bekijken en zelfs een monteur bellen als er een probleem optreedt. Bovendien hebben deze ketels een modulerende brander die de warmte-output regelt op basis van de warmtevraag. Dit zorgt voor een efficiënte werking en een lagere energierekening.

Bosch

Bosch biedt een slimme CV-ketel aan genaamd de Bosch EasyControl. Deze CV-ketel heeft een ingebouwde slimme thermostaat die kan worden bediend via de Bosch EasyControl app. Gebruikers kunnen de temperatuur van hun huis aanpassen, een timer instellen en zelfs de weersvoorspelling bekijken. Bovendien heeft de Bosch EasyControl een modulerende brander die de warmte-output regelt op basis van de warmtevraag. Dit zorgt voor een efficiënte werking en een lagere energierekening.

Technologieën met voordelen

CV-ketels met slimme technologie bieden veel voordelen, waaronder een efficiëntere werking en meer controle voor gebruikers. Slimme thermostaten maken het mogelijk om de temperatuur van het huis aan te passen vanaf een afstand en om de energieprestaties van de ketel te volgen. Modulerende branders regelen de warmte-output op basis van de warmtevraag, wat resulteert in een efficiëntere werking en een lagere energierekening. Er zijn verschillende merken die slimme CV-ketels aanbieden, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en te bepalen welke het meeste aansluiten bij jouw behoeften.

Gerelateerde berichten
Energie

Hoe sluit je een verwarming aan?

6 Minuten lezen
Het verwarmen van uw huis is essentieel om het comfortabel en gezellig te maken tijdens de koude wintermaanden. Maar voordat u kunt…
Energie

Tips om thuis gemakkelijk energie te besparen

2 Minuten lezen
Ben jij je er al van bewust wat de impact is van jouw energieverbruik op het milieu? En daarnaast, ben jij je…
Energie

De voordelen van isolatie op een rijtje

1 Minuten lezen
Heb jij weleens last van koude voeten in de winter? Met isolatie kan dit verleden tijd worden! Ben je geïnteresseerd in woningisolatie…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *