NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Tips om thuis gemakkelijk energie te besparen

2 Minuten lezen
zonnepanelen installateur

Ben jij je er al van bewust wat de impact is van jouw energieverbruik op het milieu? En daarnaast, ben jij je er al van bewust wat de impact is van jouw energieverbruik op je portemonnee? Hoe dan ook kan je onze tips om gemakkelijk meer energie te besparen waarschijnlijk wel gebruiken. Tegenwoordig wordt in de bouw van nieuwbouw al rekening gehouden met het klimaat.

Stap over op LED licht

Heb jij thuis nog steed halogeenlampen of gloeilampen? Dan is het nu toch echt het moment om deze te gaan vervangen voor LED licht. Ook wanneer de halogeenlamp of gloeilamp nog prima werkt, is het beter om nu al over te stappen op een LED lamp. In de winkel is een LED lamp meestal duurder dan andere lampen. Maar LED lampen besparen je zoveel energie dat je dit heel snel weer terugverdiend hebt. Een LED lamp verbruik 75% minder energie dan een halogeenlamp, en zelf 85% minder dan een gloeilamp. OOk gaat een LED lamp 9 keer langer mee dan een gloeilamp. Dus het wordt nu echt tijd voor LED verlichting.

Ga voor energiezuinige apparatuur

Een andere manier om energie en geld te besparen is door energiezuinige apparaten te gebruiken. De volgende keer dat een van je huishoudelijk apparaten kapot gaat, kun je deze vervangen door een energiezuinig apparaat. Energiezuinige apparaten hebben een groen energiebesparing label, zo hebben de zuinigste witgoedapparaten A+ en de meest zuinige huishoudapparaten A+++. Apparaten met deze labels zijn in eerste instantie wel wat duurder, maar door de besparing in energiekosten haal je dat geld er weer uit, en ben je milieuvriendelijk bezig.

Let op je waterverbruik

Door bewuster om te gaan met je water, bespaar je op twee manieren. Het is vrij voor de hand liggend dat je bespaart op de waterrekening wanneer je minder water verbruikt. Maar dat is niet de enige manier om te besparen op water. Wanneer je minder warm water gebruikt, verbruik je minder gas, en daardoor bespaar je op de energierekening. Besparen op warm water kan door een energiezuinige douchekop of door kouder te douchen. minder en korter douchen is ook een hele goede manier om in het algemeen minder water te verbruiken. Daarnaast kan je ook water besparen door een energiezuinige wasmachine of vaatwasser aan te schaffen. maar ook deze apparaten minder gebruiken bespaart natuurlijk water.   

Verander van energiemaatschappij

Bij het kiezen voor een energieleverancier moet je met twee dingen rekening houden. Ten eerste zorgen lage tarieven ervoor dat jij minder hoeft te betalen voor de energie die je gebruikt. Ten tweede kan je kiezen voor een energieleveranciers die alleen maar groene stroom levert. Hierdoor draag jij bij aan minder CO² uitstoot, en gebruik jij thuis alleen maar natuurlijk opgewekte energie.

Voorkom onnodig energieverbruik

Uit onderzoek blijkt dat een elektronisch apparaat gemiddeld 75% van de totale energie die het apparaat verbruikt, verspilt wordt wanneer deze stand-by staat. Dit betekent dat je 75% meer energie zou kunnen besparen op elektronische apparaten wanneer je de stekker eruit trekt als je ze niet gebruikt. Hierbij kan een stekkerdoos met schakelaar van pas komen.

We zijn alweer aan het einde gekomen van de energie besparingstips in dit artikel. Maar er zijn nog veel meer manieren om energie te besparen en duurzaam te leven.

Gerelateerde berichten
Energie

CV-ketels uitgerust met slimme technologie

3 Minuten lezen
CV-ketels zijn inmiddels niet meer alleen maar simpele apparaten die warm water leveren voor de centrale verwarming en de badkamer. Moderne CV-ketels…
Energie

Hoe sluit je een verwarming aan?

6 Minuten lezen
Het verwarmen van uw huis is essentieel om het comfortabel en gezellig te maken tijdens de koude wintermaanden. Maar voordat u kunt…
Energie

De voordelen van isolatie op een rijtje

1 Minuten lezen
Heb jij weleens last van koude voeten in de winter? Met isolatie kan dit verleden tijd worden! Ben je geïnteresseerd in woningisolatie…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *