NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Handige DIY tapijtreiniging tips

1 Minuten lezen

Perzische tapijten goed onderhouden is ontzettend belangrijk. Als je jouw tapijt goed blijft reinigen kan die vele jaren langer mee. Wie wilt dat nou niet? In dit artikel worden er een paar handige DIY tips gegeven omtrent tapijtreiniging. Op deze manier hoef je geen speciaal tapijtreinigingsbedrijf in te huren en veel geld uit te geven. Je kan namelijk met producten in huis de meeste vlekken uit Perzische tapijten krijgen. 

Gebruik zout

Ja het is echt waar, zout kan vlekken verwijderen uit je tapijt. Gewoon zout uit je keukenkastje kan wonderen verrichten. Dit is een hele goedkope oplossing maar kan soms goed resultaat leveren. Bijvoorbeeld met een rode wijn vlek. Daar leg je direct zout op nadat de vlek is gemaakt. De rode wijn zal gaan intrekken in het zout. Als het zout rood wordt doe je er weer nieuwe zout op, totdat de vlek weg is. Dep steeds het zout weg met een natte schone doek.

Behandel met bakpoeder

Een goed alternatief schoonmaakmiddel tegen verschillende vlekken is bakpoeder. Dit kan je gewoon bij je lokale supermarkt halen voor een koopje en kan wonderen verrichten voor jouw tapijt. Bakpoeder is een natuurlijk schoonmaakmiddel die vlekken en ook nog eens vieze geurtjes kan verwijderen. Gooi wat bakpoeder op een vlek, giet er een klein beetje heet water over en laat het vervolgens een paar uur intrekken. Dep het daarna weg en kijk of de vlek minder is geworden. Zo ja, herhaal je het proces tot de vlek weg is. 

Ongekleurde scheerschuim 

Nog een andere optie is scheerschuim. Echt waar, scheerschuim kan vlekken verwijderen uit je tapijt. Niet elke scheerschuim kan dit. Je moet altijd even controleren of er geen kleurstoffen aan toegevoegd zijn en of er geen menthol in zit. Spuit een beetje scheerschuim op de vlek en laat dit ongeveer een half uur intrekken. Ga er daarna overheen met een spons om het scheerschuim in de vlek te duwen. Dep het vervolgens met een natte doek. 

Met deze tips kan je vlekken verwijderen uit je tapijt met producten die je al in huis hebt of die je even bij de lokale supermarkt kan halen. Zo bespaar je veel tijd en geld. Heb je parket en wil je dat onderhouden? Dan heb je baat bij het opschuren met een schuurschijf en het afwerken met overige producten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Stijlvolle houten meubels voor in je woonkamer

3 Minuten lezen
Houten meubels zijn een prachtige en tijdloze toevoeging aan elke woonkamer. Ze bieden niet alleen functionaliteit, maar geven ook karakter aan de…
Interieur

Hoe kan je je wand het beste met hout decoreren?

2 Minuten lezen
Daar sta je dan: je woont net op jezelf of je hebt eindelijk geld opzij gezet voor je inrichting. Je wilt je…
Interieur

Tips om de juiste meubels te kopen voor jouw woning

2 Minuten lezen
Het inrichten van je woninginterieur is een leuke klus, maar ook één waar je goed over na moet denken. In dit artikel…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *