NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Dit is alles wat u moet weten over matrastoppers voor boxsprings

2 Minuten lezen
matrastopper boxspring

Veel boxsprings worden voorzien van een matrastopper. De redenen hiervoor kunnen verschillen. Vaak wordt het gedaan om het comfort dat een boxspring geeft nog verder uit te breiden. Hoe dit wordt gedaan is per persoon en per bed verschillend. Ook zit er verschil in de soorten toppers die verkrijgbaar zijn. Verder zijn er veel vragen over wat het nut is van de topper en hoe het schoongemaakt kan worden. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, vertellen wij u alles over toppers wat u moet weten.

De voordelen van een matrastopper op een boxspring

Niet iedereen ziet het nut van een topper in. Maar toch zijn er wel degelijk voordelen aan het hebben van een topper. Zo zorgt een topper voor meer comfort tijdens het slapen op een boxspring. Boxsprings zijn er op gemaakt om u een goede nachtrust te bieden. Dit wordt gedaan door de onderste matras en het bovenmatras te voorzien van goede veren. Dit maakt het bed stevig en zorgt voor een goede houding. Veel mensen vinden deze stevigheid prettig, maar willen toch iets zachter liggen. Een topper kan dan uitkomst bieden. Door een zachte topper bovenop het matras te leggen, heeft u en de stevigheid van de boxspring, en u heeft een zachtere ondergrond om op te slapen. 

Verder kunt u de topper gebruiken voor nog meer stevigheid. Voornamelijk toppers die gemaakt zijn traagschuim en latex kunnen meer stevigheid bieden. Door dit materiaal wordt het lichaamsgewicht beter verdeeld, waardoor het lichaam tijdens het slapen meer wordt ontlast. 

Ook geeft een topper bescherming aan uw matras. Doordat u op de topper ligt, wordt het matras meer ontlast en gaat het langer mee. Het matras blijft ook langer schoon, doordat de topper het beschermt. Een topper is ook gemakkelijker te reinigen dan een matras. Hierdoor blijft uw boxspring een hygiënische plek om op te slapen. 

Topper voor een verstelbare boxspring

Als u een tweepersoons boxspring heeft met een verstelbare bodem, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een topper. Er zijn namelijk topmatrassen beschikbaar die een split hebben bij het hoofd en voeteneind. Hierdoor kunt u alsnog gebruik maken van een topper. door de split kan de topper namelijk meebewegen met het verstellen van het hoofd of voeteneind.

Onderhoud van een topper

Om de topper van uw boxspring zo goed mogelijk te onderhouden moet u er altijd een matrasbeschermer of een molton overheen doen. Dit zorgt ervoor dat vlekken niet snel doordringen tot de topper. Ook wordt het vocht dat u tijdens de nacht verliest eerder opgenomen en blijft uw topper droog. Bij de meeste toppers is het mogelijk om ze te wassen.

Gerelateerde berichten
Slapen

De charme van tweedehands wekkers: ontdek unieke tijdbewakers

2 Minuten lezen
Tweedehands wekkers zijn veel meer dan alleen functionele objecten die je helpen op tijd wakker te worden. Ze ademen nostalgie, geschiedenis en…
Slapen

De 4 redenen waarom jij ‘s nachts niet goed kunt slapen

2 Minuten lezen
Een nacht slecht slapen, de meeste van ons hebben er wel eens last van. Helaas zijn er steeds meer mensen die last…
Slapen

De belangrijkste oorzaken van jouw slechte nachtrust

2 Minuten lezen
Helaas is het voor velen van ons een bekend fenomeen, een nacht slecht slapen. In sommige gevallen is het zelfs zo erg…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *